Airco service

Altijd een aangenaam binnenklimaat

Airconditioning is het hele jaar door een zegen voor de autobestuurder en passagier. Een goed afgestelde airco zorgt bij zomerse temperaturen voor maximale rijveiligheid en comfort. Het onderhoud van de airco is echter vaak nog taboe. Een aircosysteem is geen hermetisch gesloten systeem en een onopgemerkt koudemiddelverlies is het gevolg.

Uw jaarlijks onderhoud

Vullen van de airco van een voertuigMinstens éénmaal per jaar moet een voertuig met airco op onderhoud naar een gespecialiseerde aircowerkplaats. Dit onderhoud dient vooral om koudemiddelverlies en schade te minimaliseren. Wanneer het koelmiddel onder een bepaald niveau daalt kan er aanzienlijke schade ontstaan. De beste tijd voor uw aircocontrole is in het vroege voorjaar – voordat het echt warm wordt.

We zijn gecertifieerd installateur en verdeler van WaecoDIAVIA en Hella airconditioning systemen voor voertuigen. Maar ook de airconditioning van uw auto – eender welk merk – kunnen we voor u herstellen, onderhouden en desinfecteren. We vervangen niet enkel defecte onderdelen, maar brengen zelfs de meest complexe vol-automatische airco installatie terug perfect in orde. Dit dankzij onze uitgebreide diagnoseapparatuur. De airco wordt ook gedesinfecteerd en gereinigd. Een airco kan namelijk een muffe, vieze geur voortbrengen door bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Nadien worden ook alle foutcodes gewist, resets uitgevoerd en wordt steeds een kleurdetectiemiddel toegevoegd.

We bezitten hiervoor de nodige opleidingen en modernste vulstations om alles piekfijn af te stellen, het koelcircuit te hervullen en eventuele lekken op te sporen. Daarom kunnen we ook deze werkzaamheden uitvoeren voor garages die ze nodige apparatuur niet bezitten. 
Voor andere garages leveren we ook alle airco toebehoren en onderdelen zoals koelgassen, vul- en testapparatuur en lekdetectiemiddelen alsook alle onderdelen in de koelkring (condensors, compressors, filterdroger, verdamper, slangen, pollenfilters, ...)

Voor oudere voertuigen bieden wij het vullen met een speciale blend als oplossing voor het vervangen van het uit de handel genomen R12.

Ook voor de allernieuwste voertuigen met 1234yf gas beschikken wij reeds over de nodige ultramoderne en milieuvriendelijke apparatuur.

 

 

Praktische tips

  1. Voor vullen of een kleine service van uw airco kan u meestal onmiddelijk en zonder afspraak bij ons terecht. We beschikken over 6 vultoestellen. Reken op 45min - 1uur tijd. In drukkere perioden of voor een grondige controle is het beter uw voertuig even achter te laten.
  2. Indien onderdelen nodig zijn zoals een pollenfilter, gelieve dan eerst uw voertuiggegevens door te geven zodat we de juiste onderdelen voor u beschikbaar hebben.
  3. Wacht niet tot de eerste zon of net voor u op vakantie vertrekt, want dan stijgen de prijzen (koelgas en onderdelen), en neemt de werkdruk toe. Ook kunnen sommige breukgevoelige onderdelen heel snel uitgeput zijn. Kom dus best eens langs in het vroege voorjaar of in het najaar.

Maak een afspraak voor airco-service